Dit vigtigste værktøj til balance

Din naturlig vejrtrækning, det vil sige en langsom og dyb vejrtrækning, er afgørende for, at dine celler og dermed din krop har et fundament for at kunne fungere optimalt og opretholde en balance i dagligdagen. Det er dit vigtigste værktøj til balance.

Den naturlige og dybe vejrtrækning er kendetegnet ved, at maven først skubbes ud ved en langsom indånding. Herefter udvider brystkassen sig og til sidst fyldes luft i den øverste del af lungerne før en langsom udånding. Det er en fordel at trække vejret gennem næsen, både ved ind- og udånding, da næsens luftveje renser og varmer luften.

Du kan undersøge, om din vejrtrækning er naturlig eller unaturlig.

  1. Sæt dig behageligt tilrette på en stol og ret ryggen. Luk øjnene.
  2. Læg din ene hånd på dit bryst og den anden hånd på din mave.
  3. Træk vejret langsomt og dybt ved at holde vejret ved ind-ånding og udånding (tæl til 5, når du indånder, og tæl til 5 igen, når du udånder).
  4. Bemærk hvilken hånd, der løfter sig først, når du trækker vejret. Hvis hånden på din mave løfter sig først, fordi din mave udvider sig, er din vejrtrækning naturlig. Hvis hånden på dit bryst løfter sig først, fordi din brystkasse udvider sig, er din vejrtrækning unaturlig.
  5. Bemærk om du trækker vejret ind gennem munden eller næsen. Hvis du trækker vejret gennem næsen, får du en renere og varmere luft ned i lungerne, fordi der sidder nogle fimrehår i næsen, der filtrerer luften.

En naturlig vejrtrækning er fundamentet for at oprette balance. Hvad kan du gøre for at fastholde den naturlige vejrtrækning som en god vane i dagligdagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *